CENTRUM PRO RODINU
VYŠKOV

775 303 840
cprvyskov@ado.cz

MENU

 

"Čas pro rodinu a manželství"

Podpora z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 48 000,--

Hlavním cílem projektu byla podpora manželství a rodiny, posilování a upevňování partnerských vztahů a rodičovských kompetencí, předcházení krizových stavů v rodinách a rozvoj života rodin a jejich členů v rámci komunitního centra. Záměrem projektu bylo udržení příznivých podmínek pro realizaci programů, zabezpečení hladkého provozu a zajištění potřebného materiálního vybavení.

Projekt byl realizován v průběhu roku 2021. V jeho rámci se uskutečnily tyto dílčí aktivity – klub maminek s dětmi, příprava snoubenců na manželství, osvětově-vzdělávací přednášky Zdraví ženy, Cyklická žena, Fyzioterapie pro maminky a Kdy podávat první příkrmy. Z důvodu stále trvající pandemické situace a nouzových stavů se nám bohužel nepodařilo realizovat křesťanskou školičku pro předškolní děti a jejich rodiče a prarodiče, víkend pro mámy a dcery nebo semináře/kurzy pro manžele a rodiče. Také realizace uskutečněných aktivit byla výrazně poznamenána, a to především na pravidelnosti setkávání a počtech účastníků. Navzdory tomu se nám, především díky finančním prostředkům z rozpočtu JMK, podařilo udržet dobré podmínky pro realizaci činnosti, zabezpečit hladký provoz a zajistit potřebné materiální vybavení, což bylo záměrem projektu. Získané prostředky jsme využili především na úhradu nákladů spojených s výpůjčkou prostor v nichž realizujeme svou činnost (energie, voda, internet..). Zázemí pro rodiče a děti jsme dovybavili novými hračkami, nabídka půjčování knih se rozšířila o nové tituly pro děti i dospělé. Zakoupený multifunkční vysavač usnadní úklid všech využívaných ploch a automatická várnice na teplé i studené nápoje poslouží k většímu komfortu malých i velkých účastníků napříč aktivitami.

 

 

 Vyškov malé

 

"Aktivity a provoz Centra pro rodinu 2021"

Podpora z rozpočtu města Vyškova ve výši 20 000,--

Získané prostředky jsme využili k nákupu tvořivého materiálu pro klub maminek,  k výrobě adventních věnců, pro tvořivé Odpoledne s pedigem a také k výrobě přáníček pro seniory z domova seniorů. Uhradili jsme náklady na webhosting, aktualizaci a podporu účetního softwaru, nakoupili kancelářský a úklidový materiál. Lektorné posloužilo k realizaci přednášek Fyzioterapie pro maminky, Zdraví ženy a tvořivého Odpoledne s pedigem. Prostředky vynaložené na úhradu dohody o provedení práce posloužily k realizaci poradny Plodnost jako dar, jež pomáhá ženám, především on-line formou, při řešení neplodnosti a dalších specifických problémů a potřeb. Dále jsme také realizovali Psychologické poradenství pro věřící, přípravu 16 párů snoubenců na manželství, Biblický kroužek pro děti (on-line formou i prezenčně), Pomoc potřebným po telefonu, Doučování dětí, Setkání mladých, Společenství Farní buňka, Společenství Srdcaři, kroužek háčkování, přednášky Cyklická žena a Kdy podávat první příkrmy, on-line přednášku Ježíšovo utrpení a smrt podle evangelií, Posezení u kávy a čaje, Setkání seniorů, Cvičení na balonech a Půjčování knih.

Kontakt

Centrum pro rodinu Vyškov

Adresa: II. odboje 167/2, 682 01 Vyškov

Telefon: +420 775 303 840

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jsme na facebooku

Rodinný svaz ČR

rodinny svaz

Rodinný život

Vyškovská farnost

Znak Vyškov

Doporučujeme

2024 © Copyright | Všechna práva vyhrazena | Tvorba: GLIPS | Login | Administrace | cprvyskov@ado.cz