CENTRUM PRO RODINU
VYŠKOV

775 303 840
cprvyskov@ado.cz

MENU

 

jmk 100

 

"Vzděláváme se a čteme"

 

Podpora z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 30 000,-- Kč.

Záměrem projektu bylo vytvoření příznivých podmínek pro realizaci vzdělávacích seminářů, přednášek a kurzů pro manžele, partnery a rodiče a zajištění jejich finanční dostupnosti pro všechny zájemce. Díky získané dotaci jsme uskutečnili dva kurzy - Manželské večery a Kurz efektivního rodičovství. Finanční prostředky byly vynaloženy na úhrady lektorného,  pronájmu využitých prostor a nákup příruček a studijních materiálů pro účastníky kurzů.

Záměrem bylo také založení knihovničky s  kvalitní literaturou. Do knihovničky jsme zakoupili celkem čtyřicet dva knih s rodinnou, partnerskou, výchovnou a psychologickou tematikou. Tyto knihy budou dlouhodobě sloužit k zapůjčování a umožní tak další vzdělávání a prohlubování vědomostí manželů, partnerů a rodičů a všech, kteří o knihy projeví zájem. Vzhledem k nutnému omezení původního projektového rozpočtu jsme nezakoupili plánovanou čtečku knih, ale pouze tablet s příslušenstvím a možností připojení k internetu. Tablet využijeme k mnoha praktickým činnostem a díky vhodné aplikaci jej bude možné použít i ke čtení elektronických knih.

Projekt „Vzděláváme se a čteme" aktivně pomáhal manželům při budování  a udržování jejich celoživotního svazku,  rodičům byl nápomocen při vytváření stabilního rodinného zázemí příhodného pro výchovu dětí a tím úspěšně dosáhl svého prvořadého cíle - předcházet krizovým situacím v životě fungujících rodin a přímo podpořit rodiny, v nichž se již problémy vyskytly.

Za mírný neúspěch považujeme nižší počet účastníků, v konečném důsledku to ale bylo spíše výhodou – menší skupinky umožnily osobnější kontakt s lektory, vytvořily otevřenou atmosféru a prostředí vhodné pro hlubší sdílení osobních zkušeností, starostí a problémů. Celkově tedy projekt hodnotíme jako úspěšný.

MV Holí

KER 2017 spolecna

 IMG 6847

 IMG 6848

 

Kontakt

Centrum pro rodinu Vyškov

Adresa: II. odboje 167/2, 682 01 Vyškov

Telefon: +420 775 303 840

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jsme na facebooku

Rodinný svaz ČR

rodinny svaz

Rodinný život

Vyškovská farnost

Znak Vyškov

Doporučujeme

2024 © Copyright | Všechna práva vyhrazena | Tvorba: GLIPS | Login | Administrace | cprvyskov@ado.cz